DOLAR43,5023% 0.21
EURO51,7137% -0.7
STERLIN59,6819% -0.59
FRANG56,4013% -0.56
ALTIN6.887,94% -8,53
BITCOIN84.182,980.013

VATANDAŞ, SARIÇAM DERESİ’NDEN DERTLİ!

Yayınlanma Tarihi :
VATANDAŞ, SARIÇAM DERESİ’NDEN DERTLİ!

1CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Şehit Erkut Akbay ve Çamlıbel’de vatandaşlarla buluştu

Vatandaş Sarıçam Deresi’nden dertli!

“Vatandaşlar, sağlıklı yaşam alanı istiyor”

37Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, geçtiğimiz yıllarda ıslah edilen Sarıçam Deresi’nin birçok bölümünde atık sular, çöpler ve pis kokular nedeniyle vatandaşın mağdur edildiğini belirtti. Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay ve Çamlıbel Mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Tümer, mahalle halkının Sarıçam Deresi’nden kaynaklı sitemlerini dinledi.
6TÜMER’DEN DESTEK İSTEDİLER
Islah edilen derede önceleri futbol ve basketbol alanları oluşturulduğunu ancak kısa bir süre sonra bu alanlardan eser kalmadığını belirten mahalle halkı, “Dereye su akıtılmaması nedeniyle koku ve sivrisineklerle yaşamak zorunda bırakıldık. Ayrıca dere yatağında tam olarak onarılmayan bölümlerde çökmelerden kaynaklı pis su birikintileri oluştu. Bu birikintilere atılan çöpler de sineklerin üreme merkezi oldu” dedi.
Dere kenarında da temizlikten eser kalmadığını ifade eden vatandaşlar Milletvekili Tümer’den destek istedi.
5TÜMER, TAKİP EDECEK
Konuyu yerinde inceleyen ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerle görüşeceğini belirten Tümer, “Halkımızın insanca yaşama isteğinden başka talepleri yok. Sarıçam deresi yıllarca yöre halkına büyük sıkıntılar yaşattı. Islah edildikten sonra da bakımının ve temizliğinin yapılması gerekiyor. Çökmelerden kaynaklı su birikintilerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğine tanık oldum. Dere yatağı, yaz ayına girdiğimiz şu günlerde sineklerin de üreme noktası haline gelmiş. Konunun çözümü için elimden geleni yapacağım. Yetkililerle görüşeceğim” diye konuştu.
4Vatandaşlar, yaz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde sinekle mücadelenin de başlamasını istedi.
2

 

YORUM YAP