DOLAR42,5510% 0.04
EURO49,6313% 0.13
STERLIN56,7276% -0.05
FRANG52,9348% 0.07
ALTIN5.757,89% 0,20
BITCOIN91.943,013.07

ÇDSO’DA KONSER KEYFİ

Yayınlanma Tarihi :
ÇDSO’DA KONSER KEYFİ

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 23 Ekim Cuma günü saat 20:00’de, B.M. 70. Kuruluş Yıldönümü adına düzenlenecek olan bu konser ile  Adanalı sanatseverlere yine unutamayacakları bir akşam yaşatacak. Konser, Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda yapılacak.

cdsoSavaşlarmaniolmakvebarışayöneliktehditleriönlemek, ülkelerarasındailişkilerkurmak, uluslararasıekonomikvesosyalişbirliğinisağlamakamacıolan B.M.’nin 193üyesindenveB.M’ninkurucuüyelerindenolanTürkiye, teşkilata 24 Ekim 1945 yılındakatılmıştır.

Konserinprogramında;Dünya’nınenünlübestecilerindenbiriolanBEETHOVEN’nın “PiyanoKonçertosu No:4” veDVORAK’ınenönemlieserlerinden “Senfoni No:7”sunulacak.

cdso2Konseri; ÇDSO’nın daimişefiolan EminGüvenYaşlıçam yönetecek. Orkestrayı yönetirkeniçindekitümduygularıifadeeden,sahnededevleşenveadetadansedenYaşlıçam’ınbirçokbaşarılarının arasında;200 yılsonra ilk kezİtalya’da San Remo SenfoniOrkestrasıilePaisiello’nun “6 Menuetto”sununseslendirilişivardır.

Konserinbuhaftaki solisti:2011yılındaProfesyonelOlağanüstüBaşarıÖdülü’nüveaynızamandaeniyiakademikkaydıgerçekleştirdiğiiçin “José Iturbi” bursunukazanan, 1992 doğumluİspanyolpiyanist Jorge Moran Ivarsolacak.

Çukurova Devlet Senfoni Okestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan orkestra,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir.Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestraÇukurovaFlarmoni derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir.

YORUM YAP