
1078 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve 13 bin konut ve iş yerinin yer aldığı 6 milyar liralık değeriyle Cumhuriyet tarihi boyunca Adana’ya yapılan en büyük yatırım olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, 1. Çukurova Yapı Zirvesi’nde tanıtılacak.
Dönüşüm projesini hazırlayan SAMPAŞ A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya tarafından tanıtılacak olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2015 yılı ortalarında başlaması bekleniyor.
Öncül Sefa İletişim Hizmetleri ve HOME&OFFICE CONCEPT dergisi işbirliği ile 18 Şubat Çarşamba günü Adana Sheraton Otel’de yapılacak olan “1. Çukurova Yapı Zirvesi’nde, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı yapılacak.
Müteahhitler, mimarlar, iç mimarlar, yapı malzemesi üreticileri ve satıcıları gibi yapı sektörünün profesyonelleri ile yerel yöneticilerin ve sektör temsilcilerinin buluşacağı 1. Çukurova Yapı Zirvesi’nde, Türkiye’de örnek teşkil edecek bir dönüşüm projesi olan Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi Şekip Karakaya tarafından tanıtılacak.
Kooperatif ve belediye toplu konut sistemiyle düşük maliyet gözetilerek düşük kalite ve depreme dayanıksız, olarak üretilen Belediye Evleri Mahallesi, Adana’nın en önemli bulvarlarının kesişme noktasında bulunuyor. Yapıldığı dönemin şartları ve yıllar içerisinde yaşanan depremlerin etkisi ile şehir için sorun oluşturmaya başlamış olan Belediye Evleri’nde kısa bir zaman önce başlatılan kentsel dönüşüm projesi tüm hızıyla devam ediyor. Sampaş A.Ş. uzmanlarınca hazırlanan ve 6 milyar TL’lik bir değerin oluşacağı planlanan proje, toplam 1078 dönüm alan üzerine yapılacak. Akıllı kent olarak planlanarak hayata geçecek projede, toplam 13 bin 2 adet konut ve iş yeri bulunuyor. 276 dönüm sosyal donatı alanı ve 247 dönüm de yeşil alana sahip olan proje tamamlandığında, gece 35 bin, gündüz 41 bin kişi yaşayacak.
Türkiye’ye örnek teşkil edecek
Uzun yıllardır iş hayatında olan Adana için sürekli yeni projeler üreten ve Adana’nın gelişip kalkınmasına büyük önem veren Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, “Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Çukurova Belediyesi’nin önderliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üst denetimi, desteği ve Sampaş A.Ş.’nin teknik müşavirliği ile süratle ilerliyor. Proje; Cumhuriyet tarihi boyunca Adana’ya yapılmış olan en büyük yatırım olacak. Bu proje sayesinde, yeni bir kentsel yapılaşma modeli hayata geçirilmiş olacak. Proje tamamlandığı zaman Türkiye’ye örnek teşkil edecek. Yıllar içerisinde yıpranmış ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan bu yapıların yerine yapılacak binalar dünya standartlarında, her türlü modern ihtiyacı karşılar mahiyette olacak. Biz burada kişileri yaşadıkları yerden uzaklaştırmadan yerinde dönüşüm yaparken, mahalle sakinlerinin komşuluk ilişkilerini değiştirmeden mahallenin sosyal dokusunu koruyacağız. Doğal afetlere dayanıklı, çağdaş standartlarda yeşil alan, park, okul, kreş, sağlık, sosyal – kültürel tesislerin tümünün bir arada bulunduğu güvenilir konutlarda inşa edeceğiz” diye konuştu.
2,5 km uzunluğunda bir ticaret aksı oluşturulacak
Proje alanının büyük bir bölümünün, sosyal donatı alanlarına ayrıldığını belirten Karakaya, “Bu projenin en önemli özelliklerinden birisi; yeşil alanların belli bölgelere toplanması yerine, projenin tamamında yaygın olarak kullanılıyor olmasıdır” dedi.
Yıkımları yapıp da inşaatlara başladıktan 3 yıl sonra evlerin hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan Belediye Evleri Mahallesi, yeni haliyle Adana’nın en gözde semti olacak. Yeni yapılan bölgede Adana’yı anlatan “Kebapçılar Sokağı”, eğlence amaçlı “Kafe Barlar Sokağı”, “Kültür Sokağı”, gibi unsurlarla dünya ölçeğinde çok sayıda sosyal, kültürel ve ekonomik amaçlı alanlar bulunacak. Açık alışveriş merkezi modelinin benimsendiği projede TEM’den Turgut Özal Bulvarı’na kadar uzanan 2,5 km uzunluğunda bir ticaret aksı oluşturulacak.
Rakamlarla Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi
Tahmini proje bedeli: 6 milyar TL
Toplam proje alanı: 107,8 Hektar (1078 dönüm)
Toplam konut-iş yeri sayısı: 13.002
Sosyal donatı alanı: 276 dönüm
Yeşil alan: 247 dönüm
Proje tamamlandığında, bölge nüfusu: Gece-35.000 / Gündüz-41.000

DOLAR
EURO
İNG. STERLİNİ
İSV. FRANGI
KAN. DOLARI
ÇEYREK ALTIN
BITCOIN