DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

2014 NASIL ANILACAK?

Yayınlanma Tarihi :
2014 NASIL ANILACAK?

rukiyecinkilicCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 2015 yılının tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini diledi.
2014 yılının Türkiye açısından son derece sorunlu ve sıkıntılı günlerle geride kaldığını, özellikle kadın cinayetlerinin ayyuka çıktığını kaydeden Av. Çinkılıç, “Kadınlarımız, çocuklarımız hak etmedikleri bir yaşam biçimine maruz bırakıldı. Kadınlar cinayet, şiddet, taciz ve insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya kaldı. Cinayete maruz kalan kadınlarımızın ve yerin metrelerce altındaki maden ocaklarında cinayet gibi kazalarda hayatını kaybeden babaların çocukları ailesiz kaldı. Yasal toplantı ve gösterilerde adalet isteyen, hakkını, hukukunu arayan körpe bedenlerin hayatlarına son verildi. 2014 bu açıdan ülkemiz adına hatırlanmak istenmeyen acı dolu günlerle geride kaldı” dedi.
“YENİ KRİZLERLE BAŞ BAŞAYIZ”
Türkiye’nin iktidar kaynaklı ulusal ve uluslar arası boyutta zorlu ve kritik bir dönemden geçtiğini, halkın geleceğe dair endişeler taşıdığını belirten Av. Rukiye Çinkılıç, Türkiye’nin en köklü partisi özelliğiyle 2015 seçimlerinde iktidarı hedefleyen CHP’nin halkın sorunlarına çözüm bulabilecek yegane bir kurum olduğunu vurguladı.
Ülkemizdeki yolsuzluk ve yoksulluklar nedeniyle ekonominin geriye gittiğini, Adana’nın ihracat başta olmak üzere tarım ve inşaat sektöründe yeni krizlerle baş başa olduğunu ifade eden Av. Çinkılıç, “Sadece iktidara yakın kaynakların devlet imkanlarından faydalandığı bir ülkeyle karşı karşıya bırakıldık” dedi.
“KAMU YATIRIMLARI KENTE UĞRAMIYOR”
Adana’da işsizliğin azalmadığı gibi her alana yayıldığını, iktidar kaynaklarının, kamu yatırımlarının kente uğramadığını söyleyen Av. Çinkılıç, “Geçmişte sosyal devlet ilkesinin en güzel örneklerini sunan CHP, 2015 yılındaki genel seçimlerde iktidara gelerek eğitim ve sağlık sistemindeki başıboşluğun, kadınların güvencesizliğinin, çocuklarımızın karamsarlığının önüne geçecektir. Yurdun her karışında yaşayan vatandaşlarımıza eşit şartlarda hizmet götürecek, halkı ötekileştirmeyecek, dışlamayacak, işçi, memur, emekli, ev kadınının umutsuzluğuna umut olacaktır” dedi.
“HALKI BİLİNÇLENDİRECEĞİZ”
2015 yılının yeni başlangıçları, yeni umutları beraberinde getirmesini dileyen, Adanalılar’a ve ulusumuza sağlıklı, mutlu ve barış dolu günler getirmesini temenni eden Av. Rukiye Çinkılıç, CHP’li kadınların da yurttaşlık bilinciyle tüm kesimlere ulaşmaya devam edeceğini ve halkı her konuda bilinçlendireceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP