DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

EJDER MEYVESİNE BÜYÜK İLGİ…

Yayınlanma Tarihi :
EJDER MEYVESİNE BÜYÜK İLGİ…

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımı ile Türkiye’de tarımın kalbi olan, bereketli topraklara sahip Adana’da gerçekleşen 15. Adana Sera & Bahçe Fuarında Ejder Meyvesi yoğun ilgi gördü.

Son zamanlarda tropikal meyvelere olan ilgi nedeniyle öne çıkan Ejder Meyvesi hem görüntüsüyle hem de sağlıklı yaşama sunduğu katkı ile vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Adana’da ilk kurulan ve tek olma özelliği taşıyan Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Pazarlama ve Sosyal Kalkınma Kooperatifi, Tarım Fuarında Sarıçam Kaymakamlığı standında yer alarak, hem kendini, hem de Ejder Meyvesini tanıttı.

adana escort bayan

Gelen konuklara bolca ikramda bulunan Kooperatif yetkilileri, konuklara hem Ejder meyvesi, hem sera, hem de bitki hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundular.

TARIM BAKANI TROPİKAL MEYVE KOOPERATİFİNİN STANDINI ZİYARET ETTİ.

Adana Valisi Süleyman Elban ve Oda başkanları ile Stantları dolaşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Pazarlama ve Sosyal Kalkınma Kooperatifinin standını da ziyaret ederek hem kırmızı hem de beyaz Ejder Meyvesinin tadına baktı, kooperatif başkanı Tuncay Tuluk’tan bilgi alıp, başkanı ve kurucularını çalışmalarından dolayı kutladı.

Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Pazarlama ve Sosyal Kalkınma Kooperatifi başkanı Tuncay Tuluk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz Adana Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Pazarlama ve Sosyal Kalkınma Kooperatifini, yedi üretici ile birlikte, ülkemizde tarım kelimesi ile ilk akla gelen Çukurova bölgesinde, Adana’mızda kurduk. Adana’mızda bu alanda hem ilk hem de tek kooperatiftir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. En önemli tarım kentlerinden biri halinde bulunan ve gelecekte de Tropikal Meyve yetiştiriciliğinde umut vadeden bu topraklarda, Adana’nın farklı ilçelerinden bir araya gelen ejder meyvesi üreticilerinin kurduğu kooperatif, alternatif ürün çeşitliliği arayışında olan çiftçilerin yanında olarak, beraber üretme çabası içerisindedir. Hem üreticilerin hem de tüketicilerin yaşam kalitesini her geçen gün arttırmak için çalışmaktadır. Dünya’da tropikal meyve üretiminde, ülkemizin ihracatta artan stratejik öneminin bilinciyle, tarım sektöründe tropikal meyve yetiştiriciliği alanında büyük ve öncü kuruluşlardan biri olmak için gayretle çalışıyoruz.
Amacımız, Kooperatifin konusuna giren ve ortaklarının ürettiği Ejder Meyvesi, Avokado ve diğer tropikal ürünleri iyi şartlarla değerlendirmek, işlenmesini ve pazarlanmasını sağlamak, tarımsal üretimde ihtiyaç duyulan gübre, tohum, fidan gibi ürünlerin temin edilmesini ya da üretilmesini sağlayarak girdi maliyetlerini düşürmek ve böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini korumaktır. Bu amaçlar ile kooperatif ortaklarına sunulan hizmetlerle bölgede tarımın güçlenmesi ve bu güç ile üreticilere destek olurken, tüketiciler için de sağlıklı tropikal meyvelere ulaşılabilirliği sağlamaktadır. Kooperatifimizin standını Tarım Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi, Adana Valimiz Sn. Süleyman Elban, Ticaret Borsası Başkanımız Sn. Şahin Bilgiç, Sarıçam Kaymakamımız Sn. Müfit Gültekin, Oda Başkanlarımız, Kurum Müdürleri, STK Başkanları ve çok sayıda misafir ziyaret etti. Tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah çok daha gelişmiş bir durumda olacağız.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış